Karipap dan bulan puasa memang tak boleh dipisahkan dari hidup aku. Setiap kali pergi pasar Ramadhan atau ke mana saja restoran, karipap lah yang menjadi pilihan aku especially karipap sardin. Aku suka juga karipap inti keledek & udang kering macam Baba buat dulu, tapi sekarang ni susah nak jumpa. Tatau kenapa aku suka sangat kuih karipap ni. Tapi apa yang pasti setiap kali lepas makan kurma dan teguk air, pekena karipap sardin akan membangkitkan rasa kepuasan yang amat sangat di hati ini. Hahaha..
Bulan puasa last year, aku dengan bersemangat try la nak buat sardin ni. Asyik beli je, nak la try buat skali kan? Tapi hasilnya tengok la gambar kat bawah tu. Karipap sardin barai!!! So tahun ni takyah la gedik nak buat okay. Beli je.
Inti sedap.. tapi presentation hauk! |
Asyik terkangkang je karipapnya, sudahnya aku buat terus yang besar tuh. Senang! |
3 Comments:
Ahahaha... yg besar tu agak lucu! Cuba lagi. Satu hari nanti pasti berjaya. Aku terima je bentuk apa pun, janji rasa sedap :D
Aku anak beranak pun memang makan karipap sardin je sampai dah lupa bila last makan karipap lain.
scabs: kan? senang.. tak yah penah2 nak kelim
pizli: tu la.. aku suka gile karipap sardin..
Post a Comment